Deutsche Schule Budapest > Egyéb > “Jugend debattiert” iskolai verseny a 11. évfolyamon

“Jugend debattiert” iskolai verseny a 11. évfolyamon

2024. február 2-án, pénteken izgalmas “Jugend debattiert” („megvitató-tárgyaló fiatalok“) versenyre került sor iskolánkban. A négy osztálygyőztes: Müller Borka (11A), Kiss Szonja (11A), Hubanov Johanna (11B) és Szederkényi Kincső (11B) intenzíven megtárgyalták és kontroverz megvitatták a “Bevezessük-e a kötelező szociális évet?” témát.

A négy résztvevő nemcsak nagyfokú ékesszólásról és retorikai készségről tett tanúbizonyságot, hanem figyelemre méltó képességet mutatott a téma tárgyilagos megvitatása terén is.

A tárgyalást élénk vita és tiszteletteljes interakció jellemezte. A diákok mind a pro, mind a kontra érveket nagy meggyőzőerővel mutatták be. Olyan fontos szempontok kerültek előtérbe, mint a társadalmi felelősség, az egyéni szabadság és a kötelező szociális év gyakorlati megvalósíthatósága.

Intenzív viták és a zsűri gondos értékelése után a verseny két iskolai győztesének Hubanov Johannát (11B) és Müller Borkát (11A) választották ki. Kiemelkedő teljesítményük nemcsak a társadalmi szempontból releváns témák iránti elkötelezettségüket tükrözi, hanem azt is, hogy képesek összetett kérdések elemzésére és meggyőző érvek bemutatására.

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek a lenyűgöző eredményekhez, és köszönjük elkötelezettségüket.

Már nagyon várjuk a következő versenyeket, tudva, hogy további izgalmas viták elé nézünk.

Susanne Klein (11A német tanár) és Tobias Fresen (11B német tanár)