DSBistro
A DSBistro mint az iskola része
A Budapesti Német Iskolában 2018. júniustól gyökeresen megváltozott az étkezési ellátás. Az étkeztetés az eddigi külsős beszállító helyett az új iskolaépületben kialakított modern konyhán, saját üzemeltetés keretén belül, Deutsche Schule Budapest Bistro (röviden DSBistro) néven valósult meg. A Budapesti Német Iskola Alapítvány, mint az iskola fenntartója 100%-ban tulajdonosa a DSBistro Nonprofit Kft-nek. Ezáltal sajátunknak nevezhetünk egy magas színvonalú és a mi igényeinkre összpontosító menzát. Az új épületszárnyban reggelivel, ebéddel és büfé kínálattal állunk rendelkezésükre. A főépületben található büfé gyors étel- és italkínálattal továbbra is üzemel. Ennek üzemeltetését átvette a DSBistro és a saját konyhájából szolgálja ki.
Az iskolai étkezés több annál, mint ami a tányérra kerül
A DSBistro az új épület alsó szintjén közel 630 m2-es területet foglal el. Megfelel minden olyan műszaki és egyéb követelménynek, amit egy hideg és meleg ételeket előállító főzőkonyhától elvárnak. Az étkezőből közvetlen rálátás nyílik a főzőtérre. A nagy étkezőtér modern berendezése más-más területet kínál az általános iskola és a gimnázium tanulóinak, valamint a felnőtt vendégeknek. Itt a szem és a lélek együtt eszik, hiszen egy jó ételhez a minőség mellett hozzátartozik az ízléses tálalás is, de elengedhetetlen része a kellemes légkör és a kedves konyhai személyzet is. A DSBistro saját alkalmazottakkal, szakmailag képzett személyzettel működik.
A DSBistro a kultúrák találkozásának helyszíne, ahol az iskolaközösség minden tagját szívesen látjuk.
Miért főzőkonyha?
Az étkeztetés beszállításával (előkészítés, főzés egy központi konyhában, szállítás ebédidő előtt az iskolába) vagy a mélyhűtött szállítási rendszerrel (az ételeket mélyhűtve szállítják és a helyszínen engedik fel és melegítik meg) ellentétben csak a helyszínen frissen főzött ételek garantálják a magas vitamintartalmat és ízvilágot, és a helyszíni előkészítéssel az ételek tápértékének legmagasabb szintű megőrzése is megvalósul. A tradicionális ízek és a sokoldalú, keresletorientált kínálat pozitívan hatnak a diákok étkezési szokásaira. Az egészséges életmód javítja a tanulás eredményességét: a koncentrációt, a figyelmet és az emlékezőképességet.
A magas színvonalú iskolai étkeztetés alapja az új ételek és élelmiszerek, valamint különböző étkezési kultúrák megismerése.