Deutsche Schule Budapest > Egyéb > Szalagavató 2023. november 18.

Szalagavató 2023. november 18.

Meghívó & save the date

Tisztelt Szülők, kedves tanulók, kedves vendégeink!

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a Budapesti Német Iskola idei szalagavató báljára. A 2023/2024-es tanévben érettségizők bálja 2023. november 18-án, szombaton 18:00 órai kezdettel  kerül megrendezésre iskolánk színháztermében és aulájában.

Az első szalagavató bált egy selmecbányai (ma Szlovákia területén található) erdészeti és mezőgazdasági főiskolán tartották a XIX. században. Az utolsó tanévben a diákok mindenütt szalaggal a ruhájukon ünnepeltek és táncoltak, ezzel is kifejezvén az iskolához és egymáshoz tartozásukat. Az I. világháború után ez a szokás Sopronban is elterjedt, majd innen lassan minden magyar középiskolához eljutott, és az egész országban meghonosodott.

A rendelkezésre álló hely adottságai miatt a vendégek számát sajnos korlátoznunk kell. A szalagavató bál jegyeladási rendje:

Az érettségizők fejenként két jegyet ingyen kapnak. A végzősöknek november 2., csütörtök és november 8., szerda között elővásárlási joguk van további 7 belépőjegyre. A belépőjegyek ára 12.000 forint. Három év alatti gyermek ingyen jöhetnek a bálba.

  1. november 9-től a belépőjegyek szabadon vásárolhatók, ám számuk korlátozott.

Mindannyiunknak, de különösen az idén érettségiző diákoknak, felejthetetlen estét kívánunk!

 

A rendezvénnyel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató elérhető az alábbi linken: rendezvénnyel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató

*Hozzájárulok ahhoz, hogy a résztvevőkről a rendezvény során képek és/vagy videók készüljenek, és azokat a honlapon, az iskola (nyomtatott) kiadványaiban és a közösségi oldalakon való közzététel céljából felhasználják, valamint e célból elmenthetik. A fényképek és/vagy videók kizárólag az iskola PR-tevékenységéhez kerülnek felhasználásra. Ez a hozzájáruló nyilatkozat önkéntes, és bármikor visszavonható a jövőre nézve. Amennyiben a felvételek az interneten elérhetőek, azokat az iskola lehetőségeihez mérten eltávolítják. https://deutscheschule.hu/hu/adat-vedelem/