Deutsche Schule Budapest > Egyéb > Zenélő infjúság & muzsikáló gyerekek

Zenélő infjúság & muzsikáló gyerekek

Idén is nagyszerű zenei eseményre került sor iskolánkban: a “muzsikáló gyerekek” (“Kinder musizieren”) és a “zenélő ifjúság” (“Jugend musiziert”) iskolai válogatóira.

A „muzsikáló gyerekek” a “zenélő ifjúság kicsinyített kiadása“, ami fiatalabb tanulóinknak nyújt lehetőséget, akik mégcsak nemrég kezdtek hangszeren játszani, kevés színpadi gyakorlatuk van, de mégis szeretnének részt venni egy zenei versenyen. Ezen a rendezvényen kellemes hangulatban, szűk körű közönség előtt léphettek fel. Minden résztvevő oklevelet kapott, ami jelzi, hogy igazán figyelemre méltó eredményt ért el.

Iskolánk már több mint 20 éve vesz részt Németország legfontosabb és legnagyobb zenei versenyén, a “zenélő ifjúság”-on („Jugend musiziert“).

Ebben az évben is lehetősége nyílt diákjainak különböző kategóriákban fellépni. Akik az országos versenyen megfelelő pontszámot kaptak, továbbjutottak Oslóba, a külföldi német iskolák versenyére (március 17-23.).

Innen a legjobbak bizonyos kategóriákban akár a németországi döntőbe is bekerülhetnek, amit idén Zwickau-ban rendeznek meg.

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és tanáraiknak!

Az osloi versenyre továbbjutó fiatal muzsikusainknak külön gratulálunk és további sikereket kívánunk nekik!