Deutsche Schule Budapest > Egyéb > Szalagavató 2022. november 19.

Szalagavató 2022. november 19.

Meghívó & save the date

Tisztelt Szülők, kedves tanulók, kedves vendégeink!

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a Budapesti Német Iskola idei szalagavató báljára. A 2022/2023-as tanévben érettségizők bálja 2022. november 19-én, szombaton 18:00 órai kezdettel  kerül megrendezésre iskolánk színháztermében és aulájában.

Az első szalagavató bált egy selmecbányai (ma Szlovákia területén található) erdészeti és mezőgazdasági főiskolán tartották a XIX. században. Az utolsó tanévben a diákok mindenütt szalaggal a ruhájukon ünnepeltek és táncoltak, ezzel is kifejezvén az iskolához és egymáshoz tartozásukat. Az I. világháború után ez a szokás Sopronban is elterjedt, majd innen lassan minden magyar középiskolához eljutott, és az egész országban meghonosodott.

A rendelkezésre álló hely adottságai miatt a vendégek számát sajnos korlátoznunk kell. A szalagavató bál jegyeladási rendje:

Az érettségizők fejenként két jegyet ingyen kapnak. A végzősöknek november 2., szerda és november 8., kedd között elővásárlási joguk van további 7 belépőjegyre. A belépőjegyek ára 5.000 forint. Három év alatti gyermekek ingyen jöhetnek a bálba.

2022. november 9-től a belépőjegyek szabadon vásárolhatók, ám számuk korlátozott.

Mindannyiunknak, de különösen az idén érettségiző diákoknak, felejthetetlen estét kívánunk!

A rendezvénnyel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató elérhető az alábbi linken: rendezvénnyel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató