Deutsche Schule Budapest > Egyéb > Író-olvasó találkozó Szabó Borbálával

Író-olvasó találkozó Szabó Borbálával

Szabó Borbála

A mai napon, 2022.3.30-án Szabó Borbála, a János vitéz-kód írója író-olvasó találkozót tartott  Budapesti Német Iskola 5. évfolyamának. Nagyon boldogok voltak a diákok, hogy találkozhatnak kötelező olvasmányuk írójával.

Szabó Borbála lelkesen írta alá a gyerekek könyveit, majd Takács tanár úr, az 5.m osztályfőnöke kérdéseket tett fel az írónak. Hosszan beszélt gyerekkoráról, családjáról és persze a János vitéz-kódról is. Majd a diákok is feltehettek kérdéseket, ezekre is lelkesen válaszolt. Mesélt nekünk az iskolai éveiről, nem volt jó tanuló, nem szeretett iskolába járni, de így is sikeres lett. Nagyon örül, ha az utcán felismerik és köszönnek neki. Nagyon sok időt tölt könyveinek megírásával.

Most dolgozik a János vitéz-kód folytatásán, jövőre lehetséges, hogy már látható lesz a könyvtárakban. Szabó Borbála nem csak könyveket ír, hanem színdarabokat is. Könyvei írásához sokat segítenek neki a gyerekei. Legszívesebben úgy szeret könyveket írni, ha vannak karakterek, akiket beleírhat a műbe.

Szabó Borbálának négy gyereke van. Egyik gyereke a könyvben szereplő Berci hasonmása. Sokat segített neki a könyv megírásában. Örülök, hogy megismertem az írónőt. Remélem találkozhatok még vele.

Kapolyi Hanna 5.m

 

Író-olvasó találkozó

A Budapesti Német Iskola 5. évfolyama egy író-olvasó találkozón beszélgethetett Szabó Borbálával, a János vitéz-kód írójával. 

Az esemény 2022. március 30-án került megrendezésre és 9:30-tól 10:30-ig tartott. A rendezvény helyszíne a DSB volt.

A könyv több mint 300 oldalon keresztül kísérte az Einstein-csapatot, egészen az elejétől a regény végéig. Ennek a csapatnak a tagjai a mű főszereplői.

Szabó Borbála először az alsó tagozat 4. osztályában viccekkel, vicces történetekkel szórakoztatta az osztálytársait. Borbálát bevallása szerint gyerekkorában nagyon nyomasztotta az iskola, a tanulás és a házi feladatok.

A rendezvényt  Tóth Csilla és  Takács Péter magyartanárok szervezték. A diákoknak lehetőségük volt a János vitéz-kód című regényt az írónővel dedikáltatni.

Nagyon élveztem az író-olvasó találkozót. Örök emlék marad az iskolának és nekem is.

Mörk Bence 5.s