Deutsche Schule Budapest > Egyéb > Zenélő ifjúság 2022 – Országos forduló

Zenélő ifjúság 2022 – Országos forduló

A „Zenélő ifjúság“ budapesti regionális fordulójából továbbjutott diákjaink – a világjárvány okozta nehézségek ellenére is – részt vehettek a Helsinki Német Iskola által szervezett országos fordulón.

A diákok felvételt készítettek, amelyet aztán továbbítottak a verseny zsűrijének.

Sok diákunk számára ez új élmény volt, íme héhány észrevétel:

“Sokat tanultam belőle, azt például, hogy hogyan tanulhatom meg kezelni az izgalmat. Az a tény, hogy a videófelvétel minden hibát megörökít, természetesen nagy elvárásokat támaszt. Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehettem egy ilyen eseményen.”

“Nagyon élveztem a közös játékot. És nagyon jó, hogy részt vehettem benne. Már várom a jövő évet.”

“Úgy gondolom, hogy a felvételek hibátlanul sikerültek, és ez jó alternatívája volt a helsinki utazásnak. Nagyon jó, hogy most már mindannyiunknak profi felvételei vannak a darabjainkról. Ami hiányzott, a színpadi élmény, a kapcsolat a közönséggel és a többi résztvevővel. A Covid miatt azonban megértem, és helyeslem, ahogyan ez történt.”

A zenekarral kísért pop-ének kategóriában a következő diákok értek el második helyezést: Sofia Tom, Isabel Köhler, Nényei Amélia, Göbölyös Boróka, Lars Decker, Horváth Nikoletta, Wallisch Benedek és Juhász Boldizsár. Gratulálunk nekik!

Köszönet illeti a zenekar tagjait is, Balla Mátyást és Pálovics Brúnót, akik minden énekest kísértek. Ermis Ertüngealppal együtt a hangszeres kíséretért első díjat is kaptak.

Gratulálunk minden résztvevő diákunknak, a felkészítő tanároknak pedig köszönjük a segítséget!