Deutsche Schule Budapest > Naptár > Szülői tájékoztató iskola év vége

Szülői tájékoztató iskola év vége

Kedves Szülők!

Ez a rendkívüli tanév lassan a végéhez ér.

A koronavírus-járvány megmutatta, milyen sebezhetőek vagyunk. Talán túl sokáig éltünk abban a hitben, hogy sérthetetlenek vagyunk, hogy ez az egyre gyorsuló sebesség, amivel élünk, egyre csak tovább gyorsulhat, és mindig egyre magasabbra törhetünk.

Fájón kellett megtapasztalnunk, hogy ez bizony tévedés volt. Ez a válsághelyzet azonban azt is megmutatta nekünk, hogy milyen erősek vagyunk és melyek azok az értékeink, amelyekre támaszkodhatunk!

Őszintén lenyűgöz az erőfeszítés, amelyet iskolánk egésze véghezvitt az elmúlt hetekben.

Sokan messze önmagukon túl teljesítettek. Nagyon köszönöm ezt mindannyiuknak.

A következő tanévben sem lesz azonban sokkal könnyebb dolgunk. De ebben a helyzetben is képesek vagyunk növekedni, és ezt meg is fogjuk tudni tenni. A válság minden bizonnyal megváltoztatta iskolánkat. Hogy milyen lesz ezután? Ez csakis rajtunk múlik! Tanuljunk hát a tapasztalatokból: úgy a rosszakból, mint a jókból, melyeket mindannyian megéltünk a válság ezen napjaiban. Olyan iskolává válhatunk, amelyben több a bizalom és több a tapintat.

Nem csak az érettségizők, hanem néhány további tanuló is elhagyja az iskolánkat, nekik minden jót kívánok a jövőben. Búcsúzunk kollégáktól is: Major tanárnő, Pásztor tanárnő, Schardt tanárnő, Szelőczei tanárnő, Schardt tanárúr és Dr. Schickling elhagyják iskolánkat. A DSB-ben végzett munkájukat mindannyiuknak nagyon köszönöm!

A kormány bejelentése alapján a következő tanévben az a célunk, hogy a lehető leginkább visszatérjünk a korábban megszokott iskolai rendhez – már amennyiben ezt a vírus lehetővé teszi. Jelen pillanatban abból indulunk ki, hogy Budapesti Német Iskola 2020. augusztus 31-én a tanítást a szokásos kereteken belül kezdi meg, és minden diákot nagy örömmel üdvözölhetünk majd újra az iskolában.

Engedjék meg, hogy ezúton is köszönetemet fejezzem ki az elvégzett munkáért, a tanúsított türelmükért és kitartásukért, valamint megértésükért és bizalmukért.

Minden jót kívánok Önöknek és gyermekeiknek, kellemes nyári vakációt és továbbra is jó egészséget.

Üdvözlettel:

Vámosi Judit