Deutsche Schule Budapest > Naptár > Szülői tájékoztató 2020.04.29

Szülői tájékoztató 2020.04.29

Kedves Szülők, Diákok és Kollégák!

Március 16-a óta folyik iskolánkban a távoktatás és úgy látjuk, hogy a digitális oktatás lehető legjobb folytatására vonatkozó igényünk megvalósítása a jelenlegi körülmények között mindannyiunk számára nagy kihívással és erőfeszítéssel jár.

Mindannyiunknak egy eddig példa nélküli helyzettel kell szembenéznünk. Továbbra is teljesen bizonytalan, hogy meddig maradnak az iskolák Magyarországon zárva, tehát abból kell kiindulnunk, hogy a továbbiakban is online oktatást fogunk folytatni. 

Ezúton is szeretném megköszönni kollégáim rendkívüli támogatását ebben a nehéz helyzetben.

Szeretném továbbá köszönetemet kifejezni minden szülőnek és diáknak, akik a digitális oktatással kapcsolatos IQES-felmérésben részt vettek, hiszen az eredméynek fontos visszajelzések számunkra a további munkával kapcsolatban.

A felmérés eredményeit örömmel fogadtuk. A résztvevő szülők, diákok és tanárok jóval több mint felének jó tapasztalatai vannak a digitális oktatással kapcsolatban.

A tanulók több mint 80 százaléka számolt be arról, hogy gyakoroltak, ismételtek és új anyagot is tanultak. Igazolódott az is, hogy a tanulók megértették a feladataikat. A nagy többség a tanárok és diákok közötti kapcsolattartás lehetőségeit is pozitívan értékelte.

Rákérdeztünk a technikai megvalósításra és az esetleges problémákra is. Összességében az látszik, hogy az e-learning jól működik, noha néhány esetben vannak még nehézségek.

A kérdőívben kapott javaslatok munkánk folyamatos továbbfejlesztésének alapjául szolgálnak.

Azon leszünk, hogy a Moodle használatát tovább egységesítsük és az egyértelmű kommunikációt tovább javítsuk.

Jelezték nekünk, hogy különösen a kisebb gyerekeknél a tanulás támogatására fordítandó idő túl sok, ezért még inkább olyan tananyagok összeállítására fogunk törekedni, melyeket a gyerekek túlnyomórészt önállóan meg tudnak oldani.

Az iskola testületei a további intézkedések érdekében jelenleg is értékelik a javaslataikat, például a feladatok mennyiségére vagy a tanári visszajelzések gyakoriságára vonatkozóan

Szeretnénk nagyon megköszönni a jó együttműködést és a sok barátságos visszajelzést. Mindez segítségünkre van abban, hogy ezt az időszakot közösen sikeresen átvészeljük. 

Maradjanak egészségesek!

Üdvözlettel:
Vámosi Judit