Deutsche Schule Budapest > Naptár > Szülői tájékoztató 2020.04.24

Szülői tájékoztató 2020.04.24

Kedves Szülők!

Remélem, egy kicsit ki tudták pihenni az elmúlt hetek fáradalmait és jól indult a szünet utáni első hét.

Szeretném megköszönni Önöknek a hasznos megbeszélést és a konstruktív visszajelzéseket a szülői munkaközösség ülésén.

Sajnos még nem tudok Önöknek időponttal szolgálni az iskola újranyitásával kapcsolatban. Jelenleg úgy kell terveznünk, hogy a következő időszakban továbbra is online-oktatást fogunk folytatni gyermekeikkel.

A magyar érettségi írásbeli része a tervezettnek megfelelően május 4. és 21. között kerül megrendezésre. Az előírásoknak megfelelően a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vizsgákat kis csoportokban, a távolságtartás szabályait maximálisan betartva szervezzük meg, valamint minden az egészségügyi hatóságok által javasolt biztonsági intézkedés betartásra kerül a vizsgák lebonyolítása során.

A magyar érettségi szóbeli része elmarad. A tanulókat a magyar érettségi megszervezéséről és lebonyolításáról már informáltuk.

Ehhez hasonlóan megkaptuk az engedélyt mind a magyar kormánytól, mind a kultuszminiszteri konferenciától (KMK) a német szóbeli érettségi lebonyolítására az iskolában június 15. és 26. között. A német szóbeli érettségi megrendezéséről és lebonyolításáról Frau Hinztől külön tájékoztatást fognak kapni.

A Realschule szóbeli vizságájára szintén a tervezett időpontban, június 18-án kerül sor. Erről Herr Schwander fogja Önöket tájékoztatni.

A közép-kelet-európai régió (MOE) más német iskoláihoz hasonlóan értékelési kritériuumokat és koncepciókat dolgoztunk ki, melyeket a KMK jóváhagyott ezzel biztosítva az iskoalév teljesítését.

Az 5-10. évfolyamok osztályfőnökei a hét elején eljuttaták gyermekeiknek a Zoom-órarendet és a dolgozatok pótlásának a rendjét.

Az alsó tagozat 3. és 4. osztályai szintén a hét elején kaptak tájékoztatást az osztályozásról.

Az utolsó hetekben az iskola közössége intenzív lépéseket tett a digitális tanulás területén. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a digitális tanulás folyamatát kiértékeljük, mivel véleményük nagyon fontos a számunkra. Egyrészről láthatjuk, hogy mi az, ami már működik, másrészről pedig tovább dolgozhatunk a digitális tanulás fejlesztésén.  Köszönjük a részvételüket!

Az eredményekről és a következő lépésekről hamarosan tájékoztatjuk Önöket.

Végül szeretném megköszönni Önöknek rendkívüli támogatásukat ebben a nehéz helyzetben.

Maradjanak egészségesek és bizakodóak,

üdvözlettel:
Vámosi Judit