Deutsche Schule Budapest > Naptár > Tudnivalók a (SARS-CoV-2) Koronavírusról

Tudnivalók a (SARS-CoV-2) Koronavírusról

Megelőzés

 

Tisztelt Szülők!

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az új típusú koronavírus SARS-CoV-2 felgyorsult terjedése miatt úgy döntöttem, lemondjuk a 11. osztályok mára tervezett bécsi útját, miután Stuttgartban lemondták a didacta-t, Varsóban pedig az „Ifjúság zenél“ (Jugend musiziert) rendezvényt.

Egyenlőre nem látunk okot az aggodalomra. A bécsi „Bildungsmesse“ mai lemondása csupán óvintézkedés.

A tervezett utazásokat sok esetben csak rövid határidővel tudjuk lemondani, ezért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük. A 8s osztály günzburgi cserediák programját az ottani iskola vezetése a koronavírusra való tekintettel lemondta.

Az iskola komolyan veszi az aktuális helyzetet és folyamatosan tájékozódik a legújabb fejleményekről. Szorosan együttműködünk a ZfA-val és a Budapesti Német Nagykövetséggel, hogy felkészülten, rugalmasan és megfelelő módon reagáljunk az újabb kihívásokra.

Arra kérem Önöket, a kialakult helyzetben továbbra is megfontoltan járjanak el. Tájékoztassák gyermekeiket a megelőző intézkedések fontosságáról (kézmosás szabályairól; tüsszentés és köhögés helyes módjáról), valamint kövessék a csatolt melléklet ajánlásait arra az esetre, ha fertőzés veszélye áll fenn.

Köszönöm konstruktív hozzáállásukat és bizalmukat. További kérdés esetén is szívesen állok rendelkezésükre.

Vámosi Judit
igazgatóhelyettes