Deutsche Schule Budapest > Naptár > Szülői tájékoztató 05.29

Szülői tájékoztató 05.29

 

 

Kedves Szülők!

Ahogy legutóbbi levelemben már jeleztem, az iskola szeretne élni azzal a lehetőséggel, amelyet a magyar kormány 2020.05.20-án meghirdetett. Az általános iskolás gyermekek részére felügyeletet biztosítunk túlnyomórészt a napközis kollégák és a fejlesztő pedagógusok bevonásával. A felügyelet során a gyermekek kiscsoportokban részt vehetnek a zoom-órákon és elvégezhetik heti feladataikat. Ezen kívül keddenként minden osztályfőnök konzultációt is tart. A kormányrendelet értelmében ez a konzultáció a felzárkóztatásra és a segítségnyújtásra szolgál, és nem mutat túl a heti feladatok elvégzésén. Azokat a szülőket, akik a gyermekfelügyeletet igénybe szeretnék venni, már részletesen tájékoztattam.

Az 5. és 6. osztályos diákoknak ugyancsak felkínáljuk a magyar kormány rendelete szerint a konzultáció lehetőségét az iskolában három konzultációs időpontban. Ez a lehetőség semmiképpen nem tanítási órát jelent. A részvétel önkéntes és kizárólag egy lehetőség, amely a felzárkóztatásra és a segítségnyújtásra szolgál, és nem mutat túl a heti feladatok elvégzésén. Az érintett osztályokat már szintén tájékoztattuk.  

A 7-11. osztályos diákoknak is megvan a lehetősége, hogy egyéni konzultációs időpontokat egyeztessenek az iskolában tanáraikkal.

Függetlenül ezektől a lehetőségektől a digitális oktatást a 1-11. osztályokban a pedagógusok a tanév végéig (2020.06.24.) az eddig megszokott módon folytatják.

A higiéniai előírások szigorú betartásával lassan megtelik az iskola; a kormányzat által előírt minimális érintkezések betartása érdekében kérjük  megértésüket, amiért a szülők a tanév végéig nem léphetnek be az iskolaépületbe (kivétel a titkárság).

Az érvényben lévő rendelkezések értelmében az 1 – 11 osztályos tanulók bizonyítványosztását nem lehet az iskolában lebonyolítani.

A bizonyítványosztás a tankönyvleadással egyszerre, 2020.06.24 – 2020.06.26. között a titkárságon keresztül zajlik. Arra fogjuk kérni a szülőket, jöjjenek be ezzel kapcsolatban az iskolába. A folyamat pontos menetéről a titkárság fogja Önöket tájékoztatni.

Ebben a tanévben sajnos elmaradnak az osztálykirándulások.

2020.05.15 – 06.22. között zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák az iskolában.

Mivel a vizsgáztatásban nagyon sok pedagógus érintett, a fent említett időszakban előfordulhatnak változások a Zoom-órarendben. Köszönjük megértésüket!

Időpontok:

2020.06.12.: betekintés a Központi dolgozatokba (további információt Herr Schwander fog adni)

2020.06.09/10.: 7. osztályok kampányoltása (tájékoztatás megtörtént)

2020.06.11.: 4. osztályos szülői értekezletek, átmenet a gimnáziumba (információ ezután megy)

2020.06.08.: Leendő első osztályosok szülői értekezletei (információ ezután megy)

2020.06.24 – 2020.06.26: bizonyítványosztás/tankönyvleadás (információ ezután megy)

Pihentető Pünkösdi hétvégét kívánok mindannyiuknak!

Üdvözlettel:

Vámosi Judit