Deutsche Schule Budapest > Naptár > Szülői tájékoztató 2020.05.21

Szülői tájékoztató 2020.05.21

Kedves Szülők!

Mint ahogyan bizonyára értesültek róla, az EMMI tegnap bejelentette, hogy az óvodák és a bölcsödék június 2-tól újra kinyitnak. Az iskolákra vonatkozóan arról tájékoztattak, hogy a virtuális oktatás a tanév végéig folytatódni fog.

Ez kiegészül azzal, hogy „június 2-tól engedélyezve lesz az iskolákban a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozása, a kis csoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítések megtartása. Ezeknek célja az elmúlt hónapok tudásának megerősítése vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása. (…) Ugyancsak június 2-től megváltozik a gyermekfelügyelet rendje is (…) valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét (…).”

Személyes beszélgetésekből tudom, hogy sok gyerek és szülő semmi másra nem vágyik jobban, mint az iskolalátogatást is magába foglaló, rendezett hétköznapokhoz való visszatérésre. Sajnos a járványügyi helyzet ilyen általános nyitást még nem tesz lehetővé.

Amint a végrehajtással kapcsolatos pontos EMMI-rendelet nyilvánosságra kerül, megkezdjük a konkrét tervezést és tájékoztatjuk Önöket arról, hogyan hajtja végre az iskola a rendelkezést.

Azt már most elmondhatjuk, hogy június 2-tól minden alsó tagozatos gyermeknek, aki szertné, 8:00-tól 16-óráig felügyeletet fogunk biztosítani. Az alsó tagozat vezetése rövidesen e-mailben fog Önökhöz fordulni, hogy felmérje az igényeket.

Üdvözlettel:

Vámosi Judit