DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
COMENIUS iskolai együttműködés 2013-2015

A Budapesti Német Iskola 2013 és 2015 között részt vesz egy nemzetközi COMENIUS iskolai együttműködésben. A COMENIUS iskolai partnerség keretein belül a partneriskolák két évig dolgoznak együtt egy önállóan választott közérdekű témán, melyhez támogatást kapnak az EU-tól. A Thomas Mann Gimnázium és partneriskolája által benyújtott és az EU által elfogadott projekt tartalmi súlypontja „Europe in motion - research on migration (Situation of refugees, asylum seekers, Sinti and Roma)“ – „Európa mozgásban - migrációkutatás (menekültek helyzete, menedékkérők, cigányok és romák)".

Partneriskoláink gimnáziumok Németországban / München, Hollandiában / Rotterdamban, Törökországban / Isztanbulban, Lengyelországban / Gliwiceben és egy másik iskola Budapesten.

A külföldi partnereknél szervezett munkamegbeszélések a projekthez kapcsolódó tanárok és diákok részvételével a COMENIUS-munka fontos része.

A központi téma „Európa mozgásban” a tanítás során nagyobb jelentőséget kap. Vitafórumok és filmvetítések kerülnek megrendezésre. Központi feladat a fenntartható együttműködés mind a partneriskolák diákjaival, mind a bicskei menekülttábor lakóival, valamint a sajókazai és alsózsolcai Dr. Ámbédkár Gimnázium cigány származású tanulóival.

A tevékenységek leírása és az eredmények egy közös honlapon lesznek hozzáférhetők, valamint a nyilvánosság számára kiállításokon megtekinthetők.

A DSB COMENIUS csapata: Johannes Erlbruch, Forgách Péter, Girke Ágnes, Haas Éva, Jürgen Klecker, Kroó Adrienn, Silke Möllmann, Alexander Schikowski, Schmidt Ildikó és Szilágyi Zsuzsanna üdvözli ezt a tapasztalatokban gazdag és a gyakorlati élethez kötődő projektet.