DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Szalagavató 2015

2015. november 21.

Tisztelt Szülők, kedves tanulók, kedves vendégeink!

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a Budapesti Német Iskola idei szalagavató báljára. A 2015/2016-os tanévben érettségizők bálja 2015. november 21-én, szombaton 18:00 órai kezdettel  kerül megrendezésre iskolánk színháztermében és aulájában.

Az első szalagavató bált egy selmecbányai (ma Szlovákia területén található) erdészeti és mezőgazdasági főiskolán tartották a XIX. században. Az utolsó tanévben a diákok mindenütt szalaggal a ruhájukon ünnepeltek és táncoltak, ezzel is kifejezvén az iskolához és egymáshoz tartozásukat. Az I. világháború után ez a szokás Sopronban is elterjedt, majd innen lassan minden magyar középiskolához eljutott, és az egész országban meghonosodott.

A rendelkezésre álló hely adottságai miatt a vendégek számát sajnos korlátoznunk kell. A szalagavató bál jegyeladási rendje:

A 12. évfolyamos tanulóknak nem kell jegyet vásárolniuk.

Az évfolyamkeringőben közreműködő vendég-táncosok is jegy nélkül jöhetnek a bálra.

Az érettségizők fejenként két jegyet ingyen kapnak, melyeket november 2., hétfő és november 6., péntek között vehetnek át Frau Dragánnál. Ugyanebben az időszakban a végzősöknek elővásárlási joguk van további 8 belépőjegyre. A belépőjegyek ára 2500 forint. 3 év alatti gyermek ingyen, 3-12 év közötti gyermekek fél áron jöhetnek a bálba.

2015. november 9-től a belépőjegyek szabadon vásárolhatók, ám számuk korlátozott. Nem tudjuk garantálni, hogy a rendezvény napján a helyszínen is lehet belépőjegyet venni. Ez csak abban az esetben lesz lehetséges, amennyiben az elővétel után maradnak még jegyek.

Köszönjük megértésüket, és kívánunk mindannyiunknak, különösen az idei érettségiző diákoknak, felejthetetlen estét.