DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Nyárköszöntő 2013

01. Juni 2013

Az idei 2013. június 1.-jén megrendezett nyári fesztiválunk a megszokott esős időhöz képest jó idővel volt megáldva. 23 ° C melegben, borult időben, de némi napsütés mellett a Budapesti Német Iskolában számtalan diák, tanár, szülő és ismerős találkozott, legalább 1000 látogatót üdvözölhettünk.

A nyári fesztivált Peter Stübler igazgatóhelyettes úr nyitotta meg, aki már rögtön az elején átadta két nagybeteg gyermeknek a Csodalámpa Alapítvány által felajánlott ajándékokat. A továbbiakban átadott a „Saarer” Tánccsoportnak egy 120.000.- forintról szóló csekket (lásd kép). A DSB ezt a tánccsoportot az elkövetkezendő két évben anyagilag támogatni fogja.

Ebben az évben a látogatók szórakoztatásáról egy 4 órás program gondoskodott, sok tanuló lelkesen énekelt, táncolt vagy valamilyen hangszeren játszott. A gyerekek idén is annyira sokan voltak, hogy az első és második osztály felügyelőinek nem maradt szabad perce a gyerekolimpián.

Mint mindig most is beszélgettünk, bőségesen ettünk és ittunk. A finom ételek csalogattak, volt gyümölcsnyárs, gofri, palacsinta, kávé és sütemény, grillkolbász, saláta és még lángos is. A friss csapolt sör, az epres bólé, valamint a házi limonádé nagyon finom volt.

Kétségkívül az esemény egyik csúcspontja volt az a 2x3 m nagy feszített vászon, amelyet Schikowski tanár úr irányításával lehetett megfesteni. A „Német Iskola” képe az iskola előterében lesz látható.

Végül mindenki egy kedélyes és kellemes légkörben eltöltött gyönyörű szombatot élt meg. Itt szeretnék mindenkinek, aki részt vett a szervezésben, valamint hozzájárult az ünnepséghez, hálás köszönet mondani.

Andrea Verhaelen, a Szülői Tanács Fesztivál Bizottságának vezetője