DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Iskolánk vendége volt Tasnádi István író

Tasnádi István költőként és drámaíróként kezdte pályafutását, néhány éve azonban ifjúsági regényeivel tett szert óriási rajongótáborra. A kőmajmok háza című könyvéből film is készült, az Időfutár című hat kötetes sorozat, melyek ő az egyik társszerzője, az utóbbi évek legsikeresebb ifjúsági rádiójátékából született.

 

DSB-s diákok a találkozóról

 

Szerintem maga az író-olvasó találkozó ötlete nagyon jó és lehetne többször ilyen. A Tasnádi Istvánnal való találkozás azért volt jó, mert így közelebb kerültünk a műhöz, mivel tudjuk, hogy hogyan készült és az író miért azt írta, amit.

Dávid Abigél 8s

 

Érdekes volt találkozni az Időfutár írójával. Ezáltal jobban megismerhettük a művet és a keletkezéséről, hátteréről is sokat megtudhattunk. Számomra meglepő volt a mű szerkesztésében az a spontaneitás, ami a rádiójáték műfajából fakad, és az is, hogy hárman együtt írták, de a mű mégis egységes. Jó lenne még találkozni más művek írójával is.

Szentpéteri Hanna 8s

 

A találkozó nagyon érdekes volt, sok új dolgot megtudtam az Időfutárról. Élvezetes volt! Megtudtam, hogy egy Mozsár utcai kávézóban írták a művet, és hogy innen származik a műben a Mozsár utcai régiségkereskedés. A jakobinusokról is sokat megtudtam, és érdekes, hogy német történelemből is erről tanulunk. Nem gondoltam volna, hogy az egész mű ilyen spontán íródott, nem volt előre megtervezve. Összességében egy nagyon érdekes, izgalmas és változatos író-olvasó találkozó volt!

Varga Zsuzsanna 8s

  

Számomra az volt a legérdekesebb információ, hogy hogyan kezdett gyerekkönyveket írni. Szerintem nagyon jó dolog, hogy a kislányának a hatodik szülinapjára egy könyvet írt. Érdekes volt egy igazi íróval találkozni.

Führer Dávid 8s

 

Jónak találtam, hogy meg lehetett beszélni a könyvet azzal, aki írta. Érdekes információkat kaptunk ahhoz, amit kötelező volt elolvasni, így izgalmasabb lett

Szántó Hanna 6s

 

Nagyon sok kérdést fel lehetett tenni, így jobban megismertük a könyveket .Az előadás után megnézte az író a bunkinkat, és azt mondta, hogy lehet, hogy ír egy olyan könyvet, amiben egy ilyesféle bunkiról van szó.

Mezey Máté 6s

 

Nekem nagyon tetszett a tegnapi író-olvasó találkozó. Egyrészt nagy rajongója vagyok az Időfutár könyvnek, és ezért is, mert ebben az évben A kőmajmok háza volt a kötelező olvasmány, így arról is megtudhattam néhány új dolgot.

Müller Panna 6s

 

Nagyon tetszett a tegnapi nap! Tasnádi István nagyon kedves, értelmes és jófej volt. Minden kérdésre válaszolt valami vicceset. Jó volt megismerni! Aurogrammot is kaptam :)

Szabó Roni 6s