DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
FEHÉR ISTEN - Mundruczó Kornél és Petrányi Viktória a DSB-ben

2015. április 20. - filmvetítés és beszélgetés

2015. április 20-án a Budapesti Német Iskola különleges vendégeket fogadott. A diákok és szüleik részt vehettek egy öt órakor kezdődő filmvetítésen és az utána következő beszélgetésen.

A vendégek Mundruczó Kornél, a Fehér Isten című film rendezője és Petrányi Viktória, a film producere voltak. A délutáni program a Fehér Isten vetítésével kezdődött, amelyet a 2014-es cannes-i filmfesztiválon is díjaztak. Ezután az iskola egyik tanárnője beszélgetett a rendezővel és a producerrel. A beszélgetést német nyelvre Éva Haas tanárnő tolmácsolta, így a magyarul nem beszélő résztvevők is teljes élményben részesülhettek. A pódiumbeszélgetés után a diákok és a felnőttek szabadon kérdezhettek a rendezőtől és a producertől.

A rendezvény jó hangulatban telt, a diákok, tanáraik és szüleik egyaránt élvezték a filmet és az utána következő beszélgetést. Mundruczó Kornél és Petrányi Viktória segítségével a kérdésekre adott válaszaik során bepillantást nyerhettünk a filmkészítés nehézségeibe, de vidám pillanataiba is. Még az is kiderült, hogy egy következő közös film is tervben van már. Reméljük, jövőre már erről beszélgethetünk velük.

Meszléry Júlia 10.b

 

 

 


 

 

Fehér Isten

 

Meghívó

 

FEHÉR ISTEN

Mundruczó Kornél filmje

 

Filmvetítés és pódiumbeszélgetés

2015. április 20.,17:00 óra

Budapesti Német Iskola, 1121 Budapest, Cinege utca 8./c

Német és magyar nyelven, szinkrontolmácsolással

 

Vendégeink: Mundruczó Kornél, a film rendezője és Petrányi Viktória, a film producere

 

A film megtekintését 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.