DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Alsós Karácsony 2014

2014. december 18.

A karácsonyi ünnepséget minden évben különleges eseményként éljük meg – az alsós diákok most is heteken keresztül próbáltak a december 18-i fellépésükre. Idén volt az első alkalom, hogy a magyar első és második osztályokkal közösen alakítottuk ki a programot. Ennek eredményeképp a közönség egy különösen változatos műsort láthatott, az összesen 30 külön produkció között akadt meglepő és mulatságos, ugyanakkor elgondolkodtató is.

Már az elején nyilvánvalóvá vált: a teljesen kétnyelvű ünnepi műsorral új mércét állítanak fel kisdiákjaink!

A trombitaszós nyitódal után az 1m osztály hibátlan németséggel énekelte a „Kling Glöckchen“-t, majd három kislány ugyanezen osztályból közösen, magyarul szavalt el egy karácsonyi verset. Ezt tánc és ének követték, a gyerekek rövid jeleneteket adtak elő, szólisták német és magyar karácsonyi dalokat játszottak zongorán, hegedűn és klarinéton. Az alsó tagozat minden osztálya képviseltette magát több produkcióval is. Hadd emeljek ki csak kettőt a kiválóan sikerült produkciók közül: a 2d osztály a „Jingle Bells“ című dalt különleges hangszerekkel, úgy nevezett Boomwhackers-zekkel adta elő, a „Mikulás vád alatt” című komikus jelenet pedig megnevettette az egész társaságot.

A kisdiákok a „Stille Nacht“ című dallal zárták műsorukat – németül és magyarul is elénekelték és igazi karácsonyi hangulatot teremtettek. Ezután a teljes alsó tagozat, mintegy ráadásként, a „Merry Christmas“-t énekelve, mécsesekkel a kézben kívánt boldog Karácsonyt a közönségnek. A műsor után kávé, tea és sütemény mellett együtt hangolódott a társaság a közelgő ünnepekre.