DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Adventi vásár

2012. december 01.

Idén a Ünnepszervező Bizottság tíz tagja, a Szülői Tanács, az iskola vezetősége és tizenegy osztály tanulói közösen gondoskodtak a Budapesti Német Iskola adventi vásáráról. Mindenféle finomsággal kényeztették a vásár résztvevőit; volt német Bratwurst, finom ostyák, saját készítésű karácsonyi aprósütemény, újévi perec, krumplileves kolbásszal, forralt bor és a gyerekeknek puncs. A barkácsoló gyerekekkel a második osztályos gyerekek szülői foglalkoztak. Ugyancsak vendégünk volt a karácsonyi történetek elbeszélője, Laurent Riedel is, aki egy pár pillanatra álomvilágba varázsolta a gyerekeket.

Brigitte Cleary igazgató asszony megnyitó beszéde után a dunakeszi Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei szolgáltattak kellemes aláfestő zenét: Simonffy György vezetésével német karácsonyi dalokat énekeltek. Különösen nagy sikere volt a Mikulásnak (Markus Lang), aki minden gyermeknek átnyújtott egy ajándékot.

Ebben az évben először köszönthettük a vásáron a Német-Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara, valamint a Német Asszonyok Kultúrkörét. Néhány szülő igen szorgos volt a fa-télapó barkácsolásban és a deko-szemétlapát szalvétatechnikával történő feldíszítésében, mely alkotásokat meg lehetett vásárolni. Többek között 60 adventi koszorú és ajtódísz talált gazdára az első adventi napon.

Az adventi bazár bevételének egy részét a Budapesti Német Iskola diákjai javára fordítjuk, másik része pedig egy szociális projektbe kerül. Az elmúlt két évben a „Csemete Alapítvány“ otthonát támogattuk. Ebben az otthonban közel. 150 három év alatti gyermek él, akik nem maradhattak a szüleiknél. Ezek a gyermekek valamikor még visszakerülnek a vér szerinti szüleikhez vagy adoptálják őket. További 160 hátrányos helyzetű gyermek, fiatal és részben felnőtt talál itt otthonra, akikkel a szüleik nem foglalkoznak.

Andrea Verhaelen, az Ünnepszervező Bizottság elnöke