DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
50 éves az Élysée-szerződés

2013. január 22.

50 évvel ezelőtt Konrad Adenauer kancellár és a francia elnök, Charles de Gaulle a párizsi Elysée palotában írták alá a német-francia barátsági szerződést, mellyel a második világháborút követően új alapokra helyezték a német-francia kapcsolatokat. Azóta a két egykoron ellenséges ország kapcsolata példaértékűvé vált az államok közötti megbékélés területén.

Ezen esemény emlékére iskolánk 10., 11. és 12. évfolyamának diákjai a Budapesti Francia Iskola diákjaival találkoztak a DSB aulájában egy közös megemlékezésre.

Dr. Matei Hoffmann és Roland Galharague a Német Szövetségi Köztársaság és a Francia Köztársaság nagykövetei üdvözlő beszédeikben, valamint a diákokkal folytatott beszélgetések során a két ország közötti barátság jelentőségét és történelmi dimenzióját hangsúlyozták. Az, hogy a német-francia barátság itt Budapesten is élettel telt, a két iskola diákjai igazolták, akik a Német Iskola gárdonyi üdülőjében eltöltött közös ismerkedési hétvégéről számoltak be.

Külön köszönet a Német Iskola francia tanárainak, valamint a Francia Iskola német tanárainak, akik diákjaikkal közösen készítették elő az ünnepséget.