DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
3. Mikulás Kupa

2014. december 5.

"Nikolaus", a német Mikulás, sok-sok ajándékkal készült a Budapesti Német Iskola játékos sportvetélkedőjén résztvevő gyerekeknek. A diákoknak azonban meg kellett küzdeniük jutalmukért, különböző ügyességi feladatokban versenyezhettek egymással.

Idén öt általános iskola nevezett a versenyre: a Pannónia, Remete Kertvárosi, Gyermekek Háza (Klébi), Kós Károly és a győri Audi általános iskolák harmadik és negyedik osztályos tanulói látogattak el hozzánk. A szórakoztató és erőt próbáló feladatok között volt például talicskázás, „lovas-mutatvány”, póló-csere, zászló-kitűzés, labda-terelés különböző formában, hol egyénileg, hol csapatban, láncfutás, sőt egy szédületes "állatos váltó". A diákok az ügyességi versenyszámokat hihetetlen elszántsággal, mindent beleadva teljesítették, a pontszámokat tekintve a csapatok mindvégig fej-fej mellett haladtak, nagyon izgalmas volt!

Iskolánk végül, az elmúlt évhez hasonlóan, a második helyen végzett, mindössze egy ponttal lemaradva a győri Audi iskola mögött.

Ezúton gratulálunk minden résztvevő kisdiáknak és szeretnénk óriási köszönenetet mondani mindazoknak - diákoknak és segítőknek-, akik hozzájárultak a verseny gördülékeny lebonyolításához!


Kérész Éva, testnevelés tanár