DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Érettségi ünnepély 2013

2013. június 29.

2013. június 29-én ünnepélyes keretek között átvették idei végzőseink, szám szerint 34-en Dr. Matei I. Hoffmann őexszellenciájától érettségi bizonyítványukat a Budapesti Német Iskola dísztermében.

Nagyon örülünk, hogy tanulóink a német rendszerű érettségin elért 2,2 –es átlaggal remekül teljesítettek. Szívből gratulálunk a magyar képzési ág tanulóinak is, akik a német érettségi mellett a magyar rendszerben is sikeres érettségit tettek. Így a két típusú érettségi birtokában kiváló esélyeik vannak Magyarországon vagy Németországban a tanulmányok folytatására.

Külön gratulálunk Kormanik Adélnak és Lea Kehrernek, akik a német érettségin elért 1,1-es átlaggal az idén érettségizettek közül a legjobb eredményt tudhatják magukénak. A Német Szövetségi Köztársaság nagykövete Somogyi Jánosnak is gratulált, akit a Német Akadémiai Csereszolgálat németországi egyetemi tanulmányok folytatására szóló ösztöndíjban részesít.

Az iskola fenntartójának, a Budapesti Német Iskola Alapítványának képviseletében Dr. Marc-Tell Madl átadott két könyvösztöndíjat. A hagyományokhoz híven ezzel az ösztöndíjjal a tanulók tanulmányi eredményét és kiemelkedő közösségi munkáját jutalmazzuk.  A könyvösztöndíjat idén Kovács Viktória und Németh András nyerte el.

Az idei érettségi ünnepély hangulatát Lea Kehrer, Anna Thieser und Tímea Owolabi zenei produkciói emelték.

A Budapesti Német Iskola minden tanárnak köszöni az érettségi vizsgára való felkészítést és a szülőknek a sok éves közös munkát. Elballagott tanulóinknak pedig sok szerencsét és sikert kívánunk a további életútjukon és az elkövetkező tanulmányokhoz.