DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Erasmus+Made in Europe, 2015-2017

2015 - 2017

ERASMUS+ logo ERASMUS+ Projekt  2015-2017

 

Partneriskolák:

Libanon Lyceum Rotterdam, Hollandia

Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 3 Gliwice, Lengyelország

II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Budapest, Magyarország

Gymnasium München Moosach, München, Németország

Deutsche Schule Budapest, Magyarország

Özel Marmara Koleji Istanbul, Isztambul, Törökország

 

 

Az Erasmus+ projekt céljai: 

1. Arra ösztönözni fiataljainkat, hogy az európai identitás nyomába eredjenek, és ezzel tudatosabbá váljanak bennük az európai kultúra közös értékei és gyökerei, valamint arra bátorítani őket, hogy elkötelezett európai polgárok legyenek.

 

2. Kialakítani és fejleszteni azokat a képességeket, amelyek a 21. században szükségesek: így például a tanulás és az innováció képességét, a kritikai és a kreatív gondolkodást, a problémamegoldást és a más kultúrákkal való együttgondolkodást és együttműködést; úgyszintén az információ, a média és a  technológia eszközeivel való bánásmódot, valamint a különböző társadalmi kompetenciákat, mint például a rugalmasságot, kezdeményezőkészséget, produktivitást és vezetői képességeket. 

 

Mindezen tulajdonságokat a különböző nemzetek fiataljaiból összeállított diákcsoportok számára nyújtott tanórákkal kívánjuk elérni, melyeket speciálisan erre a diákcsere-programra fejlesztettünk ki. A tanórák az európai művészetek és tudomány egyes témáit állítják a középpontba, de magukba foglalják a sportot is. A projekt más országok iskolái számára is szabad hozzáférési lehetőséget nyújt a közös szellemi termékeinket valamint innovatív tanulási módszereinket bemutató honlapunkhoz és adatbázisunkhoz. A projektünkben résztvevő diákok közös naplóját a csereprogram és az utazások dokumentumaként a Deutsche Schule Budapest szerkeszti.