DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Osztálykirándulás Nantes-ba

2013. június 7-14.

A 9.a és b osztály 2013. június 7-14. között Nantes-ba látogatott. A francia diákok december elején már jártak Budapesten, ezért nem voltak ismeretlenek számunkra. Pénteken egy hosszú utazás után megérkeztünk este felé Nantes-ba. A hétvégét a diákok a vendéglátó családoknál töltötték. A hivatalos programok hétfőtől indultak. Hétfő reggel az iskolában , a Lycee Notre Dame-ban találkoztunk, ahol reggelivel vártak minket. A reggeli után különféle érdekes prezentációkat hallgathattunk Nantes-ról és környékéről , valamint megkóstólhattunk egy tipikus francia crêpe-et. Délután városnézéssel folytatódott a program. A francia diákok egy rally-vel készültek, mely során megnézhettük Nantes látványosságait.

Kedden ellátogattunk a Puy du Fou élményparkba, amelyben Franciaország történelmi korszakait  láthattuk különleges előadásokban. Sajnos az esős és hideg idő miatt kevésbé lehetett élvezni a szabadtéri programokat.

Szerda reggel elindultunk egy bérelt busszal az ocean parti Pornic nevezetü kisvárosba. Kiscsoportokban szabadon járhattunk a városban és megnéztük Pornic érdekességeit. Ezután az egész osztály elment az Atlanti-óceán partjához, ahol sokan fürödtek a hideg vízbe.

Csütörtökön a vendéglátó családok elvittek minket  Chateau Thébau-ba, hogy a kenu, sziklamászás es íjazást kipróbálhassuk. Sajnos, a rossz idő miatt a délelőtött bent kellet tölteni, de délutánra kisütött a nap.

Péntek reggel  9 órakor a vonatállomáson találkoztunk és elindultunk TGV-vel és repülővel hazafelé.