DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Zenei vetélkedők

"Zenélő gyerekek" - 2016. január 29.

"Zenélő ifjúság" - 2016. január 30.

Még nem zárul le az első félév a bizonyítványosztással húsz, 1-5. osztályos tanuló számára a jövő pénteken, január 29-én. A "Zenélő gyerekek" zenei verseny keretében 14 órától az iskola színháztermében mutatják be tudásukat különböző hangszereken a csellótól a fuvoláig. A tanulók egyéni, duó, vagy trió produkciókkal készülnek. Minden formáció 2 darabot mutat be a zsűrinek. Szeretettel várjuk a szülőket, diáktársakat, és tanárokat, hogy meghallgassák a felnövő zenei nemzedéket, akik közül néhányan először állnak a közönség elé. 

A Helsinkiben megrendezésre kerülő, egyes országok német iskolái közötti regionális verseny előzsűrizését január 30-án, reggel 9 órától tartjuk az iskola színháztermében a 7-12. osztályos tanulók részére. A magyarországi "Zenélő ifjúság" verseny selejtezőjének résztvevői klasszikus zene kategóriában: Jadi Luca Blanca (hegedű), akit zongorán testvére, Laura Anna kísér. A testvérpár a tavalyi versenyen bekerült a németországi döntőbe.

Jóval többen jelentkeztek pop kategóriában: 17 tanuló verseng duó vagy zenekari formációkban, hogy kijuthassanak Helsinkibe a regionális középdöntőre, ahol sikeres diákjaink március 16-21. között összemérhetik tudásukat a különböző német iskolákból érkező, az országukban a legjobbnak bizonyult tanulókkal. 

A programok letölthetők az alábbi linkeken:

Örülnénk, ha az iskolából minél több érdeklődőt köszönthetnénk a hallgatóság soraiban!