DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Szalagavató 2017

2017. november 25.

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók, Kedves Vendégeink!

 

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a Budapesti Német Iskola idei szalagavató báljára. A 2017/2018-as tanévben érettségizők bálja 2017. november 25-én, szombaton 18:00 órai kezdettel  kerül megrendezésre iskolánk színháztermében és aulájában. 

Az első szalagavató bált egy selmecbányai (ma Szlovákia területén található) erdészeti és mezőgazdasági főiskolán tartották a XIX. században. Az utolsó tanévben a diákok mindenütt szalaggal a ruhájukon ünnepeltek és táncoltak, ezzel is kifejezvén az iskolához és egymáshoz tartozásukat. Az I. világháború után ez a szokás Sopronban is elterjedt, majd innen lassan minden magyar középiskolához eljutott, és az egész országban meghonosodott. 

A rendelkezésre álló hely adottságai miatt a vendégek számát sajnos korlátoznunk kell.

A szalagavató bál jegyeladási rendje: 

A 12. évfolyamos tanulóknak nem kell jegyet vásárolniuk. 

Az évfolyamkeringőben közreműködő vendég-táncosok is jegy nélkül jöhetnek a bálra. 

Az érettségizők fejenként két jegyet ingyen kapnak. A végzősöknek november 7., kedd és november 13., hétfő között elővásárlási joguk van további 8 belépőjegyre Frau Dragánnál. A belépőjegyek ára 2500 forint. 3 év alatti gyermek ingyen, 3-12 év közötti gyermekek fél áron jöhetnek a bálba. 

2017. november 14-től a belépőjegyek szabadon vásárolhatók, ám számuk korlátozott. Nem tudjuk garantálni, hogy a rendezvény napján a helyszínen is lehet belépőjegyet venni. Ez csak abban az esetben lesz lehetséges, amennyiben az elővétel után maradnak még jegyek.

Köszönjük megértésüket, és kívánunk mindannyiunknak, különösen az idén érettségiző diákoknak, felejthetetlen estét!