DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Mikulás Kupa 2015

2015. december 4.

’Nikolaus’ ezúttal is sok-sok ajándékot hozott azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek az iskolánk által immáron harmadik alkalommal megrendezett játékos sportvetélkedőn. A diákoknak becsületesen meg kellett küzdeniük a német Mikulás jutalmáért: számtalan versenyszámban mérték össze ügyességüket.

Idén a Pannónia, Árpád-házi Szent Erzsébet, Gyermekek Háza (Klébi), Kós Károly és az Audi általános iskolák harmadik osztályos tanulói jöttek el hozzánk. A szórakoztató és erőt próbáló feladatok között volt talicskázás, „lovas-mutatvány”, póló-csere, zászló-kitűzés, labda-terelés különböző formában, hol egyénileg, hol csapatban, láncfutás, sőt egy szédületes állatváltó. A résztvevők az ügyességi versenyszámokat hihetetlen elszántsággal és küzdéssel teljesítették. Igen hálásak vagyunk a zsűrinek, hiszen minden évben igen nagy kihívás elé állítja őket a hat iskola. Az eredményt mutató pontszámot követve a végleges sorrend az utolsó percekig kérdéses maradt.

A versenysorozat megszületése óta első ízben sikerült elhoznia iskolánk csapatának a Kupát egy igen csak izgalmas verseny után, hiszen a végső sorrend az utolsó percekig bizonytalan volt!

Iskolánk csapatának tagjai: I. Köhler, N. Krmelova, L. Niemeier, I. Pintér, A. Rohlfs, M. Tóth, M. Grossmann, L. Janikovszky, B. Bartók, M. Németh, K. Szederkényi, B. S. Vancskó, Á. Liu (3.)

Ezúton gratulálunk résztvevő kisdiákjainknak a szép eredményhez és szeretnénk azoknak a nagyobb diáktársaiknak, akik a verseny gördülékeny lebonyolításában segítettek, óriási köszönetet mondani!

A verseny képekben és kisfilmekben: KLIKK

Kérész Éva
szervező, testnevelés tanár