DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Kiváló Német Iskola

2012. augusztus 30.

2012. augusztus 30-án a Budapesti Német Iskola megkapta a Német Szövetségi Köztásaság rezidenciáján a Kíváló Német Külföldi Iskola védjegyet.

Az oklevelet Dr. Matei I. Hoffmann Nagykövet úr őexcellenciája nyújtotta át a Budapesti Német Iskola igazgató asszonyának, Brigitte Clearynek, valamint a Budapesti Német Iskola fenntartója, a Budapesti Német Iskola Alapítvány képviseletében Péter Inzenhofer elnökhelyettesnek az iskolai teljesítmény elismeréseként.

A védjegy átadásánál jelen volt Dr. Törökné Szilágyi Katalin, a NEFMI Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője, Dr. Kulisity István, az Oktatási Államtitkárság munkatársa, a Budapesti Német Iskola Alapítványi Tanács tagja, továbbá Victoria von Hammerstein, a Német Nagykövetség Kulturális Osztályának munkatársa.

Az elismerés a Német Tanfelügyeleti Vizsgálat eredménye, melynek során 2012. márciusban megállapították, hogy a Budapesti Német Iskola minden minőségi feltételnek megfelel, melyet a Német Szövetségi Köztársaság és a német tartományok a külföldi német iskolák számára megszabtak.