DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Az érettségizett diákok továbbtanulása

Magyarországon a középiskolák „eredményességének” egyik hagyományos értékmérője annak vizsgálata, hogy az érettségi évében hány fő került be felsőoktatási intézménybe. E tekintetben iskolánk magyar ágán végzett tanulói jól teljesíttek, amint azt az alábbi adatok is bizonyítják: diákjaink több mint 90%-a jutott be az érettségi évében egyetemre, főiskolára.

Tanulóink közül legtöbben a magyar egyetemek és főiskolák műszaki, gazdasági, jogi, bölcsész vagy éppen orvosi fakultását választották 1999 és 2011 között: a gazdasági felsőoktatásban 81, a tudományegyetemek bölcsészettudományi karain 40, a Műegyetem mérnöki karain 21, a jogi karokon 14, az orvostudományi karokon 12 egykori tanítványunk tanul(t).

Végzőseink jelentős hányada külföldi egyetem hallgatója (volt), elsősorban német nyelvterületen: Aachen, Basel, Bécs, Bonn, Erfurt, Hamburg, Heidelberg, Karlsruhe, München, Passau egyetemein éppúgy megtalálhatók (voltak) tanítványaink, mint pl. Oxfordban vagy Cambridge-ben.

Az alábbi táblázat röviden összefoglalja az első érettségi, 1999 óta a magyar ágon végzett tanítványaink továbbtanulási arányait.

 

A továbbtanulás részletes adatai ITT tekinthetők meg.