DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Beiskolázási ünnepség 2017

2017. szeptember 2.

Szeptember 2.-án délelőtt sok izgatott gyerek és szülő tekintetével találkozhattunk. Ez a nap az elsősök tanévnyitó ünnepsége volt a Budapesti Német Iskolában. Színültig megtöltött óriási papírtölcsérekkel és új iskolatáskákkal, szüleik kíséretében léptek be az ünnepélyesen felöltözött gyerekek az iskola szépen, színesen kidíszített aulájába.

Ott a negyedik osztályosok versekkel, dalokkal és egy színdarabbal tarkított programja várta a gyerekeket. A színdarab egy erdei manó első iskolanapjának történetét mutatta be. Frau Nitsch iskolaigazgató magyarul és németül köszöntötte a gyerekeket és elmesélte, hogy ő is ugyanolyan izgatott mint ők, hiszen ő is ebben a tanévben jött az iskolába. Az alsó tagozat vezetője, Frau Czakó is szívélyesen üdvözölte a gyerekeket. A német nyelvű köszöntőket magyarra fordították.

Mielőtt a gyerekek osztályfônökeikkel az osztálytermeiket megismerhették, egyenként szólították őket a színpadra, ahol negyedikes patronáló társuktól köszöntésképpen egy napraforgót vettek át. Az összes gyerek a színpadon állt, amikor észrevettük, hogy még két osztálytársuk hiányzik: ekkor jelentek meg hirtelen a két új osztály kabala állatkái, Süsü és Mo, akik belesúgták az osztályfőnökök fülébe, hogy nagyon szeretnék a gyerekeket az első tanévükben kísérni.

Mialatt a gyerekek osztályfőnökeikkel és osztálytermeikkel ismerkedtek, a szülők és az iskola dolgozói egy finom büfé mellett kicserélhették a tanévnyitó ünnepségről szerzett benyomásaikat és megismerkedhettek egymással.

Ilyen volt a kisiskolások jól sikerült első napja.